Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Οι θρησκευτικοί ηγέτες μαζί για το μέλλον της ανθρωπότητας

 

Συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου σε συνάντηση στο Βατικανό για το Περιβάλλον

Μαζί με τον Πάπα, τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες υπέγραψαν κοινή έκκληση

 


 

Την 4η Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο παρέστησαν στην επίσημη τελετή υπογραφής της εκκλήσεως θρησκευτικών ηγετών υπό τον τίτλο "Faith and Science: Towards COP26".

Μετά την υπογραφή του κειμένου ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τον Πάπα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας, καθώς και εκπροσώπους των κυριωτέρων θρησκευτικών Κοινοτήτων, της Νεολαίας και του Πολιτικού, Διπλωματικού και Ακαδημαϊκού χώρου.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον Πάπα και είχε εγκάρδια αδελφική επικοινωνία επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

Το απόγευμα ο Παναγιώτατος μίλησε στην συνάντηση "Science and Ethics for Happiness Project" σχετικά με την φτώχεια στον κόσμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Επιστημών του Βατικανού, με την επιστημονική ευθύνη του Ελλογιμ. Καθηγητού κ. Jeffrey Sachs.

Αργότερα, ο Πατριάρχης ευλόγησε την τράπεζα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό Εξοχ. κ. Παναγιώτης Καλογερόπουλος, με την συμμετοχή Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών προσκεκλημένων.

 


 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας σε συνέδριο στο Βατικανό για τον ρόλο της Θρησκείας στην Παιδεία

 

H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο συμμετείχαν, σήμερα, Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, στη συνεδρίαση στρογγυλής τράπεζας στην Αίθουσα Clementine του Βατικανού, με θέμα τον ρόλο της Θρησκείας στην Παιδεία, με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών.

Ο Πατριάρχης και ο Πάπας απηύθυναν χαιρετισμό όπως και οι εκπρόσωποι όλων των Εκκλησιών και Θρησκευτικών Κοινοτήτων που είχαν προσκληθεί, μαζί με την αρμόδια εκπρόσωπο της UNESCO.

 

Το βράδυ ο Παναγιώτατος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Εξοχ. κ. Lütfullah Göktaş, Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Βατικανό.

 

________________________

 

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας για να 'ανακαλύψετε' ειδήσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και άλλα που δεν θα διαβάσετε αλλού:

https://anatolinet.gr/

 

 

…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού. 
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 25 Ευρώ. 
 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ 
 
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2021 – 2022, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
 
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 
 
 Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής. 
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ. 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ξεκίνημα

Φίλες και φίλοι αναγνώστες του ιστολογίου "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ της Ανατολής" Το ιστολόγιο αυτό προστίθεται στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνί...