Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχου με Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας


Την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με την Α. Χάρη τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας κ. Justin Welby, με τον οποίο είχαν εγκάρδια συνομιλία.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του ετήσιου διαθρησκειακού συνεδρίου της Κοινότητος Sant' Egidio, στο Κέντρο La Nuvola της Ρώμης, όπου και μίλησε, στην ιταλική γλώσσα, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου.

Το βράδυ ο Πατριάρχης ευλόγησε το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Εξοχ. κ. Θεόδωρος Πασσάς, Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία.

 

Φωτογραφία: Από παλαιότερη συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών..

_______________

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας (αγγλικά: Archbishop of Canterbury) είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο συμβολικός ηγέτης (πρώτος μεταξύ ίσων) της ανά τον κόσμο Αγγλικανικής Κοινωνίας και ο επαρχιούχος επίσκοπος της Επισκοπής Καντουαρίας. Ο εν ενεργεία αρχιεπίσκοπος είναι ο Ιουστίνος (Τζάστιν Ουέλμπι), που ενθρονίστηκε στις 21 Μαρτίου 2013. Ο Ιουστίνος είναι ο κατά σειράν 105ος στη διαδοχή των Αρχιεπισκόπων Καντουαρίας, περισσότερα από 1400 χρόνια μετά τον Άγιο Αυγουστίνο Καντουαρίας, τον «Απόστολο των Άγγλων», που εστάλη από τη Ρώμη το 597. Από την εποχή του Αυγουστίνου μέχρι τον 16ο αιώνα οι Αρχιεπίσκοποι Καντουαρίας ήταν σε πλήρη κοινωνία με την έδρα της Ρώμης, από την οποία η Εκκλησία της Αγγλίας αποσχίσθηκε το 1534 μετά την Αγγλική Μεταρρύθμιση.

Πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

 

_______________

 

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας για να 'ανακαλύψετε' ειδήσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και άλλα που δεν θα διαβάσετε αλλού:

https://anatolinet.gr/

 
 


 

 

…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού. 
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 25 Ευρώ. 
 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ 
 
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2021 – 2022, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
 
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 
 
 Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής. 
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ. 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ξεκίνημα

Φίλες και φίλοι αναγνώστες του ιστολογίου "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ της Ανατολής" Το ιστολόγιο αυτό προστίθεται στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνί...